søndag den 8. marts 2009

Kaffemik og hjemmebrygget cider

Mit sociale liv i Nuuk har efterhånden udspillet sig i forskellige sammenhænge, bl.a. til kaffemik-kom-sammen, til ceremoni og årsfest på Ilimmarfik (Grønlands Universitet), feltarbejde på nogle af Nuuks forskellige barer og gensynsglæde, der blev fejret med værkstedshygge og et (for) stort glas hjemmebrygget cider.

Her vil jeg skildre min socialisering en lørdag i starten af marts måned, der inkluderede både kaffemik og hjemmebrygget cider.

Jeg har indtil videre hørt om to varianter af kaffemik: light-versionen, der "kun" består af kaffe og et utal af forskellige typer kager, og gigant-versionen, der består af kaffe, et utal af forskellige typer kager OG diverse retter grønlandsk mad. Jeg har indtil nu kun personlig erfaring med kaffemik light hvilket er meget godt, da det vist kræver langsom udvidelse af mavesækken for at kunne kapere kaffemik gigant.

Denne lørdag i starten af marts måned var jeg til en udsøgt kaffemik light, der ikke desto mindre resulterede i en meget mæt og lidt mere udvidet mave. Efter at have fået stillet min sukker- og kaffetrang og være blevet godt underholdt af rigtige grønlandske fortællinger slentrede jeg min vej hjemad med et tilfreds smil om munden. Jeg gik i mine egne tanker da jeg pludselig hørte mit navn blive råbt højt af en mands stemme. Jeg stoppede forbløffet op og kiggede mig forvirret omkring. Navnet Liv er noget usædvanligt i Nuuk, så jeg tænkte at råbet næsten kun kunne være henvendt til mig, trods jeg ikke kender mange mænd i Nuuk. Og ganske rigtigt - der stod min gode gamle værkstedskammerat som jeg delte smykkeværksted med i København for nogle år siden. Jeg har kun gode minder om vores snakke og nørderi over smykkefremstilling- og kunst, men har desværre ikke set ham i et års tid efter han flyttede væk fra hovedstaden.

Gensynsglæden var stor - især fordi jeg hele tiden er ny i Nuuk og det er rart at få et øjebliks pause fra ny-rollen og bare være gode gamle Liv. Ih, jeg kunne næsten ikke tro mine egne øjne! Vi kørte i bil hen på hans smykkeværksted i Nuuk hvor der blev budt på hygge og hjemmebrygget cider, der ikke var af den milde sodavandsslags. Så fik jeg tilfredsstillet min trang til stærkere sager i koppen og genfundet smykkenørderiet!

Da jeg kom hjem til Rotary Kollegiet sen eftermiddag var jeg let beruset og kæk. Jeg smed mig henslængt i vindueskarmen og betragtede sneen og skumringstimen, mens jeg lattermild fordøjede dagens gode hændelser til den sædvanlige knitrende musik, der strømmede ud fra computerens ødelagte højtalere. Jeg hyggede mig bravt og havde en fest indtil min mave begyndte at rumle faretruende og jeg følte mig ganske svimmel. Jeg klatrede ned fra vindueskarmen og forsøgte i stedet at slappe af i lænestolen med et glas vand. Det virkede ikke. Få minutter efter lå jeg i sengen med hovedet hvilende på en spand hvis uheldet skulle være ude… Der blev jeg liggende i krampagtig fosterstilling i mange timer.

Jeg vil her benytte mig af chancen for at sende en kraftig advarsel i æteren: Kombiner IKKE kaffemik med hjemmebrygget cider. Især ikke hvis du er ny i begge discipliner! Det kan godt være at man bliver hærdet med tiden, men det kræver et særligt grønlandsk mod og en accept af nødvendige ofringer for at blive en stærk kaffemik`er, der kan tåle at tilsætte stærke sager til kaffemikken!

4 kommentarer:

Reika sagde ...

torrak Liv... god og morsom... nok ikke så morsomt at ligger med hovedet i spanden... men forhåbentligvis har du det bedre nu... godspeed... Eja

Liv sagde ...

Jeg godspeeder der ud af :)

Anonym sagde ...

Skønt kære ven, og fantastisk at ...hvad er det nu han hedder...pludselig stod der i sneen og kaldte på dig, hvor herligt!

dMonique sagde ...

Og er det der Hjemmelavede Cider godt? :) det lyder som en dejlig ting

Send en kommentar